Tandletsel en ongeval

Heeft u een ongeval aan uw tand(en) bel dan direct op onze spoedlijn op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur op 085 – 04 08 399 en volg dan de onderstaande adviezen op.  De adviezen hebben betrekking tot letsel aan blijvende tanden. ’s Avonds en ’s weekends kunt u bellen met de Centrale Tandartsenkring Salland op 0572 – 39 59 32

Beoefent u een sport waarbij het risico van ongevallen en schade groot is, dan kan de tandarts dit vaak beperken door een gebitsbeschermer op maat te maken.

Uitgevallen melktanden mogen niet worden teruggeplaatst. Bij een afgebroken melktand kan de tandarts de scherpe rand gladslijpen.

Ongevallen & Nabloedingen

Elke werkdag tussen 08.00 - 17.00 uur: 085 - 04 08 399
's avonds & 's weekends: 0572 - 39 59 32

Locaties

Lemelerveld: 085 04 08 301
Heino: 08504 08 302

Locaties

lemelerveld@tandartsenpraktijkoverijssel.nl
heino@tandartsenpraktijkoverijssel.nl

Uitgevallen tand

Is uw tand door een ongeval uitgevallen? Zoek dan de tand en pak de tand vast bij de kroon: het zichtbare deel boven het tandvlees. Raak de wortel niet aan, hierdoor is de kans op succesvol terugplaatsing kleiner.
Spoel de tand af met melk. Als er geen melk in de buurt is, reinig de wortel met speeksel (schoonlikken of -zuigen). Reinig de tand nooit met water, reinigingsmiddelen of een borstel.
Plaats de tand van een blijvend gebit terug in uw mond.
Lukt het niet om in de mond terug te plaatsen, bewaar de tand los in de mond of in melk. De kans dat de tand succesvol teruggeplaatst kan worden, wordt kleiner als de tand meer dan een half uur droog bewaard wordt.
Ga direct naar de tandarts. De tandarts zal de uitgevallen tand controleren en vastzetten. Hoe eerder u bij de tandarts bent, des te groter de kans op succes.

Tand afgebroken

Bewaar het afgebroken stukje nat en ga direct maar de tandarts. De tandarts kan beoordelen of het afgebroken stukje teruggeplaatst kan worden. Als dat niet mogelijk is dan wordt uw tand hersteld met tandkleurig materiaal.

Loszittende tand

Heeft u een losse tand na ongeval, kom er dan niet aan en duw het niet terug. Ga direct naar de tandarts zodat hij de tand kan behandelen.

In alle gevallen geldt, hoe eerder u geholpen wordt, des te groter de kans op succes.

Onze tandartsen