Tanden bleken

Voor veel mensen is de gelige kleur van hun tanden een punt van frustratie. Wilt u ook graag wittere tanden? Dan is het ten eerste goed om te weten waar de verkleuring van uw tanden door veroorzaakt wordt. Mogelijk kunt u met enkele veranderingen in uw levensstijl al een verschil maken. U kunt ook met uw tandarts overleggen wat de mogelijkheden zijn op het gebied van tanden bleken.

Tanden bleken

Uw tanden enkele tinten witter? Wij bleken met Philips Zoom. Geen gevoelige tanden, langdurig resultaat.

Locaties

Lemelerveld: 085 04 08 301
Heino: 08504 08 302

Locaties

lemelerveld@tandartsenpraktijkoverijssel.nl
heino@tandartsenpraktijkoverijssel.nl

Waardoor verkleuren mijn tanden?

Roken, thee, koffie of gekleurd voedsel kunnen een aanslag op de tanden veroorzaken. Dit noemen we extrinsieke verkleuringen, oftewel verkleuringen van buitenaf. Tijdens een gebitsreiniging kunnen de ergste extrinsieke verkleuringen wel verwijderd worden. Ook zijn er verschillende soorten tandpasta’s verkrijgbaar die kunnen helpen bij het verwijderen van aanslag. Deze kunnen echter niet de natuurlijke kleur van uw tanden veranderen. Die wordt namelijk, net zoals de kleur van uw haar en ogen, bepaald door uw DNA. Dentine, het zachte tandbeen dat zich onder het tandglazuur bevindt en de zenuw van uw tand beschermt, verandert van kleur naarmate we ouder worden; de tanden worden geler. Die verkleuringen gebeuren van binnenuit en noemen we de intrinsieke verkleuringen. Deze kunt u met een whitening tandpasta niet verwijderen. Maar er is wel een andere methode om uw tanden witter te maken, namelijk door ze te bleken.

Hoe gaat tanden bleken in zijn werk?

De meest gebruikte manier om tanden te bleken is met behulp van een bleeklepel en bleekgel. Deze behandeling is makkelijk, veilig en vrijwel pijnloos. Eerst zal de tandarts een afspraak met u maken voor een Periodiek Mond Onderzoek (PMO). Tijdens die controle kan hij of zij uw mond onderzoeken om te beoordelen of uw mond en tandvlees gezond zijn. Is dat het geval, dan maakt de tandarts een afdruk van uw gebit maken met behulp van een bitje en een pasta die hard wordt. Met behulp van de afdruk worden bleeklepels gemaakt die precies om uw tanden passen. De tandarts zal u laten zien hoe u een klein beetje bleekgel in de bleeklepels aan moet brengen en hoe u de bleeklepels inbrengt. Daarna neemt u de gel en de bleeklepels mee naar huis en kunt u de behandeling thuis voortzetten. In overleg met uw tandarts wordt bepaald hoe lang en hoe vaak u de bleeklepels moet dragen. Gedurende 24 uur na elke behandeling zullen uw tanden zachter aanvoelen dan normaal, maar dit is tijdelijk.

Daarnaast kunt u bij ons terecht voor in-office bleken met Philips Zoom. Hierdoor kunt u in 2 uur tijd meerdere tinten wit vooruitgang boeken. Neem contact met ons op om te kijken of er bij u verantwoord gebleekt kan worden.

Onze tandartsen