Gebitsreiniging

U weet dat het belangrijk is om uw gebit dagelijks goed te reinigen. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Wellicht kunt u niet overal goed bij komen, of heeft u ondanks het feit dat u twee keer per dag poetst last van bloedend tandvlees. Gelukkig kunt u altijd bij uw tandartsenpraktijk in Overijssel terecht voor een professionele gebitsreiniging.

Gebitsreiniging

Wilt u uw gebit laten reinigen? Neem dan contact met ons op!

Locaties

Lemelerveld: 085 04 08 301
Heino: 08504 08 302

Contact

lemelerveld@tandartsenpraktijkoverijssel.nl
heino@tandartsenpraktijkoverijssel.nl

Waarom naar de mondhygiënist?

Een behandeling door de mondhygiënist heeft in de eerste plaats een preventief doel. Namelijk het grondig reinigen van het gebit ter voorkoming van cariës (gaatjes), ontstoken tandvlees (gingivitis) en parodontitis (een voortschrijdende ontsteking van tandvlees en kaakbot). Daarnaast kan de mondhygiënist u persoonlijk advies geven op het gebied van gebitsreiniging en mondhygiëne.

Periodieke behandelingen door een mondhygiënist zijn aan te raden voor iedereen die wel eens problemen heeft met het gebit of de mondhygiëne. Ook wanneer u een gebit heeft dat lastig is om zelf goed te reinigen (bijvoorbeeld door scheve of te dicht op elkaar staande tanden), kunnen periodieke gebitsreinigingen helpen om problemen te voorkomen.

Wat kan ik verwachten van een gebitsreiniging?

Tijdens een gebitsreiniging door een mondhygiënist wordt uw gebit grondig gereinigd. Eerst zal de mondhygiënist de algehele gezondheid van uw gebit evalueren en bekijken wat de conditie van uw tandvlees is, onder andere door de ruimte tussen de tanden en het tandvlees (pockets) op te meten. Vervolgens worden tandplak en tandsteen verwijderd. Tot slot wordt de aanslag (extrinsieke verkleuringen) verwijderd en wordt uw gebit mooi gepolijst. Na afloop van de behandeling voelt uw gebit weer heerlijk schoon aan! De mondhygiënist geeft daarnaast ook voorlichting en advies met betrekking tot gebitsreiniging en mondhygiëne. Zo wordt onder andere de beste manier van poetsen besproken, evenals het gebruik van de juiste tandenborstels, tandpasta en andere hulpmiddelen zoals floss, stokers, ragertjes en tongschrapers. Op die manier kunt u zelf zorgen voor een optimale verzorging van uw gebit.

Onze tandartsen