Implantaten

Als u vanwege een extractie of ongeval een tand of kies mist, dan kunt u een implantaat laten plaatsen. Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. De meeste implantaten zijn gemaakt van titanium en zien eruit als een soort schroef. Op het implantaat kan vervolgens een kroon worden geplaatst, zodat het lijkt alsof u uw eigen tand of kies weer terug heeft.

Mist u een tand of kies en wilt u weten of u in aanmerking komt voor een implantaat? Neem dan contact met ons op voor een intake bij tandarts S. Ak

Implantaten

Mist u één of meerdere tanden of kiezen, vraag uw tandarts naar de mogelijkheden voor eventuele implantaten.

Locaties

Lemelerveld: 085 04 08 301
Heino: 08504 08 302

Locaties

lemelerveld@tandartsenpraktijkoverijssel.nl
heino@tandartsenpraktijkoverijssel.nl

Hoe gaat het plaatsen van een implantaat in zijn werk?

Elke behandeling voor het plaatsen van een implantaat gaat vooraf aan een intake. Daarbij wordt gekeken of de kaak geschikt is voor een implantaat. Indien er te weinig bot aanwezig is, kan meestal met een extra behandeling nieuw bot worden geplaatst. Dit kan kunstbot zijn of eigen bot. Na 4 tot 6 maanden kunnen dan de implantaten gezet worden.

Tijdens de behandeling wordt onder plaatselijke verdoving het implantaat in het kaakbot gezet. In de daaropvolgende 2 tot 4 maanden zal het kaakbot zich aan het implantaat hechten. Daarna kan het implantaat worden voorzien van een kroon.
De behandeling kan in 1 of in 2 fasen gedaan worden. Bij 1 fase wordt het implantaat geplaatst en is het afdekplaatje (healing abutment) zichtbaar boven het tandvlees. Bij 2 fasen wordt het implantaat geplaatst en wordt het tandvlees er weer overheen gelegd. Als het implantaat is ingegroeid wordt het tandvlees weer weggehaald en dan wordt pas het abutment geplaatst.

Kan ik ook meerdere implantaten laten plaatsen?

Mist u meerdere tanden of kiezen? Dan kan er ook een brug geplaatst worden op de implantaten. Implantaten kunnen ook fungeren als verankering voor een gedeeltelijk kunstgebit (frame of plaatje).

Verder bieden implantaten uitkomst voor mensen die een kunstgebit dragen maar waarbij te weinig houvast is in de kaak, waardoor de prothese niet (meer) goed zit. Er kunnen dan 2 of 4 implantaten worden geplaatst. Vervolgens wordt er een nieuwe prothese gemaakt die op de implantaten wordt vastgeklikt, het zogeheten klikgebit.

Onze tandartsen