Cosmetische tandheelkunde

De meeste behandelingen in de tandheelkunde zijn gericht op de functionele mondgezondheid. Dat wil zeggen dat deze behandelingen in de eerste plaats bijdragen aan (het behoud van) een gezond gebit waarmee u zonder problemen of ongemak kunt bijten, kauwen, praten en lachen. Het kan echter voorkomen dat u ontevreden bent met bepaalde aspecten van uw gebit, simpelweg omdat u het niet mooi vindt. In dat geval kunt u een beroep doen op cosmetische tandheelkunde.

Cosmetische tandheelkunde

Meer weten over onze cosmetische tandheelkunde? Neem dan contact met ons op!

Locaties

Lemelerveld: 085 04 08 301
Heino: 08504 08 302

Locaties

lemelerveld@tandartsenpraktijkoverijssel.nl
heino@tandartsenpraktijkoverijssel.nl

Wat is cosmetische tandheelkunde?

Cosmetische tandheelkunde, ook wel esthetische tandheelkunde genoemd, richt zich op de uiterlijke verfraaiing van het gebit. Dit gaat dus verder dan alleen het waarborgen van de functionele mondgezondheid. De behandelingen die onder cosmetische tandheelkunde vallen, zijn veelal gericht op het corrigeren van de vorm, positie of stand van de tanden, of op het verwijderen van verkleuringen.

Welke behandelingen vallen onder cosmetische tandheelkunde?

Afhankelijk van het doel van de behandeling kan gebruik worden gemaakt van verschillende tandheelkundige technieken. Als u zich bijvoorbeeld ergert aan het feit dat uw tanden in de loop der jaren zijn verkleurd, dan kan uw specialist uw tanden bleken. Facings (dunne plaatjes van composiet of porselein) kunnen worden gebruikt voor het repareren van tanden waarbij stukjes zijn afgebroken, alsmede voor het opvullen van ongewenste spleetjes tussen de tanden of het verbergen van rafelige tanden. Implantaten, kronen, bruggen en inlays kunnen worden gebruikt om gedeeltelijk of geheel ontbrekende tanden of kiezen te vervangen. Scheefstaande tanden kunnen worden gecorrigeerd met behulp van orthodontie en beugels. Ook het vervangen van donkerkleurige vullingen door vullingen in de kleur van uw eigen tanden valt onder cosmetische tandheelkunde.

Waar kan ik terecht voor een cosmetische gebitsbehandeling?

Wanneer u een cosmetische gebitsbehandeling overweegt, kunt u een afspraak maken bij uw reguliere tandarts. Die zal uw gebit bekijken en de mogelijkheden van een correctie met u bespreken. Afhankelijk van de gewenste behandeling zal de tandarts u mogelijk doorverwijzen naar een specialist.

Onze tandartsen