Periodiek Mond Onderzoek (PMO)

In Nederland wordt iedereen aangeraden om in elk geval elk half jaar naar de tandarts te gaan voor een Periodiek Mond Onderzoek (PMO). Tijdens zo’n PMO kijkt de tandarts naar uw totale mondgezondheid. Zo wordt er gecontroleerd of u problemen heeft met uw tanden, kiezen en tandvlees.

Halfjaarlijkse controle

Wilt u een halfjaarlijkse controle inplannen? Dan kunt u bellen voor een afspraak bij uw tandarts.

Locaties

Lemelerveld: 085 04 08 301
Heino: 08504 08 302

Locaties

lemelerveld@tandartsenpraktijkoverijssel.nl
heino@tandartsenpraktijkoverijssel.nl

Hoe ziet een Periodiek Mond Onderzoek eruit?

Tijdens het PMO controleert de tandarts de gezondheid van uw mond en uw gebit. Zo wordt er gekeken naar de aanwezigheid van tandplak, tandsteen en gaatjes, de conditie van uw tandvlees en de ruimte tussen tanden en tandvlees (de zogeheten pockets). Uw gebit wordt in kaart gebracht aan de hand van de ‘Periodiek Parodontaal Screenen’, oftewel PPS-score. Uw tandvlees krijgt een PPS-score tussen de 1 en 3. Op basis van deze score kan de tandarts (uiteraard in overleg met u) ervoor kiezen om eventuele problemen zelf te behandelen of u bijvoorbeeld door te verwijzen naar de mondhygiënist voor een grondige gebitsreiniging en een persoonlijk advies. Bij ernstige tandvleesproblemen zoals parodontitis hanteren wij het paroprotocol van de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie.

Wanneer heb ik een PMO nodig?

Wanneer de tandarts een diagnose van uw mondgezondheid gesteld heeft, zal hij of zij op basis daarvan met u overleggen hoe vaak u terug moet komen voor een controle. In de meeste gevallen wordt geadviseerd om één keer in de zes maanden een afspraak te maken voor een Periodiek Mond Onderzoek. Soms krijgt u het advies om wat vaker langs te komen voor controle, zodat we goed een vinger aan de pols kunnen houden. Uw tandarts kan u indien dat nodig wordt geacht ook advies geven met betrekking tot het verbeteren van uw mondgezondheid. Het kan ook zijn dat uw tandarts besluit om u (uiteraard in overleg met u) door te verwijzen naar andere tandheelkundig specialist.

Onze tandartsen