{{text}}

Periodiek Mond Onderzoek (PMO)

Bij het periodiek mondonderzoek (PMO) kijkt de tandarts naar uw totale mondgezondheid en onderzoeken we ook uw tandvlees.

Hoe gezond is het, sluiten de vullingen goed aan en zijn er ruimten onder de tandvleesrand, zogenaamde pockets? Op basis van de diagnose van de mondgezondheid stellen we in overleg met u af hoe vaak u de tandarts bezoekt voor controle, vaak is dit 6 maanden maar kan soms ook langer of korter zijn. Verder bespreken we of de mondhygiënist of preventieassistent kan helpen om uw mondgezondheid en/of mondhygiëne te verbeteren.

Tijdens het PMO bekijken we de conditie van uw tandvlees en leggen we de score vast aan de hand van de DPSI. Op basis van deze score kan de tandarts in overleg met u ervoor kiezen om de tandvleesproblemen die de mondgezondheid bedreigen te laten behandelen samen met de mondhygiënist of preventie assistent. Bij ernstige tandvleesproblemen hanteren we het paroprotocol van de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie.

Het aantal gaatjes (cariës) die u ontwikkeld in de loop van de jaren bepaald o.a. hoe vaak u uw tandarts voor controle dient te bezoeken. De tandarts zal waar nodig ook adviezen geven die betrekking hebben tot uw mondgezondheid.

Halfjaarlijkse controle

Wilt u een halfjaarlijkse controle inplannen? Dan kunt u bellen voor een afspraak bij uw tandarts.

Locaties

Lemelerveld: 085 04 08 301
Heino: 08504 08 302

Locaties

lemelerveld@tandartsenpraktijkoverijssel.nl
heino@tandartsenpraktijkoverijssel.nl

Dental Family Plan

Gezonde tanden en kiezen zijn belangrijk voor je hele leven. Maar je moet er wel wat voor doen. Dit geldt ook voor kinderen. Daarom adviseren wij om elke half jaar (samen met uw kinderen) bij uw tandarts langs te gaan voor een Periodiek Mond Onderzoek.
Het melkgebit is namelijk van zeer grote invloed op de algemene gezondheid. Daarnaast geldt, jong geleerd is oud gedaan. Dus neem uw kinderen regelmatig mee naar de tandarts voor controle om tandproblemen te voorkomen.

GRATIS MONDZORG TOT 18 JAAR

Tandheelkundige controles en zorg wordt tot je 18e vergoedt (m.u.v. orthodontie). Kinderen tot 18 jaar kunnen dus gratis naar de tandarts! Zo is er geen drempel voor een gezonde basis  voor het melkgebit en het volwassen gebit.

We adviseren om vanaf 2 jaar kinderen kennis te laten maken met de tandarts, om alvast vertrouwd te raken met de tandarts en de praktijk. Neem ze daarom mee als u zelf langskomt voor uw controle en laat zien dat de tandarts helemaal niet eng is.

  • Voorkomen is beter dan genezen
  • Minder kans op ontwikkeling van pijnklachten
  • Vroegtijdig problemen herkennen en preventief aanpakken
img-03

Our dentist

[/pl_text] [/pl_col] [/pl_row]

Behandelingen